Studentų sąjunga padeda Baltarusijos studentams įkurti nacionalinę studentų organizaciją

Spalio 5 d. Minske, Baltarusijoje, vyko nacionalinės studentų sąjungos steigiamoji konferencija. Apie50 įvairių šalies regionų ir aukštųjų mokyklų savivaldų atstovų dalyvavo nepriklausomos Studentų asociacijos steigime. 

Lietuvos studentų sąjungos viceprezidentas tarptautiniam atstovavimui Maksimas Milto dalyvavo konferencijoje, atstovaujant taip pat Europos studentų sąjungos Baltarusijos darbo grupę (European Students’ Union Belarus Working Group), kurios veiklą šiuo metu koordinuoja Studentų sąjunga.

Savo prezentacijoje M. Milto pabrežė, jog steigiant nacionalinę studentų organizaciją, orientuotis reikia į artimiausius kaimynus – į Lietuvą ir jos studentijos judėjimą. Taip pat drąsiai užtikrino Europos studentijos paramą  steigiant organizaciją.

„Lietuvos studentų sąjunga yra suinteresuota turėti patikimus partnerius kaimyninėse šalyse. Tuolab, kai dabar aiškiai matome, kad nepriklausomas studentų judėjimas žengė didelį žingsnį pirmyn. Turėdami Europos studentų sąjungos paramą, tikimės jau greitai pradėti vykdyti bendrus projektus su Baltarusijos studentais“– teigė M.Milto.

Konferencijoje taip pat dalyvavo užsienio studentų organizacijų atstovai: Tromso universiteto Studentų parlamentas (Norvegija), Rusijos studentų sąjunga ir Ukrainos studentų savivaldų asociacija.