Kibernetinės atakos atveju JAV pagrasino prevenciniais atsakomaisiais smūgiais

JAV karinės pajėgos imsis prevencinių atsakomųjų veiksmų, jei šalies valdžia sužinos apie rengiamą kibernetinę ataką. Tai pareiškė JAV apsaugos ministras Leonas Paneta susitikime su verslo atstovais.

L. Paneta papasakojo apie kai kuriuos užsienio „agresorius“, besiruošiančius atakuoti chemijos pramonės organizacijas bei elektros energijos ir vandens tiekėjus. Jų veiksmai nukreipti siekiant destabilizuoti situaciją visuomenėje.

Jis pridūrė, kad Gynybos ministerijos užduotis – apsaugoti valdžios institucijas, todėl ji pasiruošusi imtis karinių veiksmų kaip atsako į kibernetinę ataką. O jei bus įtariama atakos, nukreiptos prieš JAV piliečių gyvybes, galimybė, ministerija taip pat imsis prevencinių priemonių.

2011 metų lapkritį Pentagonas informavo Kongresą apie pasiruošimą imtis karinių veiksmų kaip atsako į kibernetines atakas. Tuomet buvo pabrėžta, kad prieš agresorius bus naudojamos tiek elektroninės priemonės, tiek ir įprasti ginklai. Kalbant apie prevencines atakas, L. Paneta nepatikslino, kaip konkrečiai karinės pajėgos atsakys į rengiamas atakas.