„iPad“ pasirodė programėlė, skirta iš popieriaus kurti 3D figūrėles

Lenkijos studija „Pixle“ išleido planšetei „iPad“ skirtą programėlę „Foldify“, padedančią kurti figūrėles iš kartono ar popieriaus, rašo „The Next Web“.

Figūrėlių kūrimo procesas susideda iš kelių žingsnių. Pirmiausia vartotojas iš programėlės išsirenka šabloną – tai gali būti žmogeliukas, automobilis, eglutė ir t. t. Tada šablonas nudažomas ir papildomas detalėmis iš gatavų rinkinių: automobilis – ratais ir langais, eglė – žaisliukais.

Tada figūros išklotinė siunčiama spausdinti. Jei spausdintuvas palaiko technologiją „AirPrint“, tai galima padaryti iš planšetės belaidžiu ryšiu. Jei ne, išklotinę PDF formatu galima išsiųsti į elektroninį paštą, kad būtų galima išspausdinti iš personalinio kompiuterio.

Kai išklotinė bus išspausdinta, vartotojas galės išsikirpti figūrėlę, sulankstyti pagal punktyrines linijas ir suklijuoti.

Programėlė Foldify suderinama su visų modelių „iPad“, išskyrus pirmojo. Būtina, kad planšetėje būtų įdiegta „iOS 5.0“ ar ankstesnės versijos. Programėlė kainuoja 1,99 dolerio; programuotojai teigia, kad ilgainiui kaina gali augti.

Be „Foldify“, studija „Pixle“, kurios būstinė yra Varšuvoje, išleido dar dvi mobiliąsias programėles – mokyklinės lentos simuliatorių „Bord“ ir galvosūkį „Fruitz“, taip pat keletą instrumentų dizaineriams.

Kaip veikia programėlė „Foldify“, žiūrėkite čia.