„Instagram” paneigė gandus apie nuotraukų pardavinėjimą

„Facebook“ priklausanti nuotraukų dalijimosi taikomoji programa „Instagram” paneigė šį rytą plačiai pasklidusius gandus apie tai, jog galės be įspėjimo pardavinėti savo vartotojų nuotraukas. Nuo kitų metų sausio 16 d. „Instagram” paskelbė ketinanti keisti savo privatumo nuostatas, o jas perskaitę žmonės, suabejojo dėl savo nuotraukų saugumo. Atjaunintame nuostatų variante vartotojai įžvelgė „Instagram” ketinimą be įspėjimo naudoti jų nuotraukas.

Šį rytą diskusijos dėl „Instagram” sukėlė tikrą nepasitenkinimo laviną socialiniuose tinkluose. Dauguma nepatenkintųjų grasino nustoti naudotis šia taikomąja programa. Nuolat „Instagram” besinaudojančios žvaigždės taip pat sunerimo dėl savo nuotraukų saugumo. JAV realybės šou žvaigždė Kim Kardashian savo „Twitter“ paskyroje šį rytą išplatino viešą pasipiktinimą „Instagram” pasikeitusiomis nuostatomis, pavadinama jas „neteisingomis“.

„Instagram” atstovai teigia, jog vartotojai neteisingai interpretavo jų pakitusias privatumo politikos taisykles dėl „painiai parašyto teksto“ ir prisiėmė atsakomybę dėl vartotojų suklaidinimo. Kaip teigė šios taikomosios programos atstovai, nuostatų tekstas bus pataisytas.

Šiuo metu „Instagram” turi daugiau nei 100 milijonų vartotojų.