Per Kalėdas aktyvinta 17,4 mln. „Android“ ir „iOS“ įrenginių

Išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai pastaraisiais metais tampa vis populiaresne šventine dovana. Tai atskleidė ir tyrimas, kurio metu paaiškėjo, kad kalėdinis laikotarpis buvo ypač sėkmingas „Android“ ir „iOS“ kūrėjams.

Mobiliųjų prietaisų rinkos tyrimų agentūra „Flurry“ išsiaiškino, jog per šias Kalėdas aktyvinta 17,4 milijonai „Android“ ir „iOS“ įrenginių. Per Kalėdas taip pat pasiektas ir kitas rekordas – vartotojai per parą įvykdė net 328 mln. programėlių atsisiuntimus.

Žinoma, ne visi, kurie dovanų gavo planšetę ar išmanųjį telefoną, aktyvino juos per Kalėdas. Tyrimas taip pat atskleidė, jog laikotarpiu tarp Kalėdų ir Naujųjų metų buvo aktyvinta 50 mln. mobiliųjų įrenginių. Tokie rezultatai – didžiausi „Android“ ir „iOS“ platformoms per visą istoriją.

„Flurry“ taip pat pamėgino nuspėti, kokie bus ateinantys metai mobiliųjų prietaisų rinkai. Anot agentūros, 2013–aisiais 1 milijardas programėlių atsisiuntimų per savaitę taps norma, o paskutiniajame šių metų ketvirtyje bus pasiekta 2 mlrd. atsisiuntimų per savaitę riba.