JAV užleis Kinijai didžiausios „Apple“ rinkos statusą

Kinija aplenks JAV ir taps didžiausia korporacijos „Apple“ rinka, pareiškė „Apple“ generalinis direktorius Timas Kukas. Kada būtent tai įvyks, Kukas nepatikslino.

„Apple“ vadovo manymu, artimiausiu metu kompanija ketina padidinti savo parduotuvių skaičių Kinijoje. Dabar Kinijos ir Honkongo teritorijoje yra 11 „Apple“ prekybos vietų.

Taip pat T. Kukas atkreipė dėmesį, kad „Apple“ pasirengusi savo naujausius produktus pirmiausia pristatyti Kinijoje. Gruodį korporacija pradėjo Kinijoje pardavinėti išmanųjį telefoną „iPhone 5“ – trimis mėnesiais vėliau nei JAV.

Sausio 10 dieną Kukas susitiko su „China Mobile“, didžiausios Kinijos telekomunikacijų kompanijos, direktorių tarybos atstovais. Šiuo metu „iPhone“ platintojos Kinijos rinkoje yra Honkongo kompanijos „China Unicom“ ir „China Telecom Corp“.

2012 metų liepą–rugsėjį „Apple“ pardavimai JAV rinkoje sudarė 14,4 mlrd. dolerių, o Kinijoje – 5,7 mlrd. Sausio pradžioje korporacija pranešė apie „iPhone 5“ pardavimo Kinijoje rekordą – per tris dienas šių įrenginių realizuota daugiau nei du milijonai.