Laukiama žinios apie „PlayStation 4“ pasirodymą

„Sony“ paskelbus, kad vasario 20 d. Niujorke vyksiančiame renginyje bus kalbama apie vadinamąją konsolę „PlayStation 4“, vėl pasklido gandai apie naują šios įmonės žaidimų platformą.

Remdamasis savo šaltiniais, įtakingas leidinys „The Wall Street Journal“ teigia, kad apie „PlayStation 4“ bus paskelbta vasario mėnesį, o pati žaidimų konsolė turėtų pasirodyti prieš pat Kalėdas.

Manoma, kad paskutinė žaidimų konsolė „PlayStation 3“, kurios parduota per 70 mln. vienetų, jau skaičiuoja savo paskutines dienas. Iš pradžių buvo spėliojama, kad naujoji žaidimų platforma nepasirodys iki 2014 m., taip pat kalbėta, kad ji gali būti pristatyta šiais metais birželį vyksiančioje kompiuterinių žaidimų konferencijoje E3. Joje, beje, laukiama ir „Microsoft“, sukūrusios tokius fenomenus kaip „Xbox 360“ ir „Xbox 720“.

Paskutinis „PlayStation“ skirtas renginys vyko 2011 sausio mėn. Jame paskelbta apie „PlayStation Vita“ žaidimų platformą. Analogiški renginiai vyko 2005 m. – tuomet pristatytas „PlayStation 3“, o apie „PlayStation 2“ visuomenei paskelbta 1999 m.

Kompiuterinių žaidimų gamintojai išgyvena ne pačius geriausius laikus. Stiprią konkurenciją jie pajuto atsiradus išmaniesiems telefonams, kurie siūlo nemokamas taikomąsias įvairių žaidimų programas.