Kinai kuria papildytos realybės akinius

Kinijos interneto kompanija „Baidu Inc.“ kuria papildytos realybės akinius, praneša „The Next Web“, cituodamas „Baidu“ tarptautinės komunikacijos direktorių Kaiser Kuo.

Įrenginio koncepcija panaši į „Google Glass“. Tačiau kinai kol kas neplanuoja serinės akinių gamybos. К. Kuo pareiškė, kad jų produktas yra eksperimentinis ir dabar bandomas „Baidu“ viduje.

K. Kuo pabrėžė, kad akiniai (kodinis įrenginio pavadinimas – „Baidu Eye“) geba priimti komandas balsu, rasti informacijos internete, atpažinti žmonių veidus ir daiktus, patenkančius į įmontuotos kameros objektyvą.

Pirmieji pranešimai apie „Baidu“ akinius pasirodė kinų tinklaraščiuose „Sina Technology“ ir „Tech in Asia“. Juose skelbiama, kad akinius sudaro rėmeliai ir skystųjų kristalų ekranas.

Viena vertus, papildytos realybės akiniai vartotojui rodo papildytą realybę apie supančius objektus. Kita vertus, jie atstoja išmanųjį telefoną – leidžia skambinti, siųsti žinutes, ieškoti informacijos internete.

Be „Google“ ir „Baidu“, papildytos realybės akinius kuria „Canon“, „Olympus“, „Microsoft“, „Oakley“ ir kitos kompanijos. Neoficialiais duomenimis, nešiojamąja elektronika domisi ir „Apple“, tačiau ji renkasi ne akinius, o rankinį laikrodį, galintį pakeisti išmanųjį telefoną ir planšetę.

Kompanija „Baidu Inc.“ valdo didžiausią Kinijoje paieškos sistemą „Baidu“ (rinkos dalis – daugiau nei 70 proc.) ir aibę interneto paslaugų – nuo pažinčių svetainės iki „Vikipedijos“ analogo. Be to, „Baidu Inc.“ kuria savą operacinę sistemą „Baidu Yi“.