„Apple“ kompiuterių „Mac“ gamyba iš Kinijos bus perkelta į JAV

Kompanijos „Apple“ vadovas Timas Cookas atskleidė, kurioje JAV vietovėje jo vadovaujama kompanija pradės gaminti kompiuterius „Mac“. Dar praėjusiaisiais metais Cookas žadėjo, kad dalis gamybos iš Kinijos bus perkelta į JAV.

Sakydamas kalbą Senate antradienį „Apple“ vadovas patvirtino, kad kompiuteriai „Mac“ bus gaminami JAV teritorijoje, o tiksliau – Teksaso valstijoje. Šis žingsnis leis ne tik kurti naujas darbo vietas JAV piliečiams, bet ir kompanijai išvengti didelių mokesčių už iš užsienio importuojamus įrenginius.

„Į „Mac“ gamybą Jungtinėse Valstijose mes investuojame 100 mln. JAV dolerių, – sakė T. Cookas. – Kompiuteriai bus surenkami Teksase: komponentai bus gaminami Ilinojuje ir Floridoje, o įranga – Kentukyje ir Mičigane.“

Iki šiol kompiuteriai „Mac“ yra gaminami Kinijoje, prieštaringai vertinamoje „Foxconn“ gamykloje. Nors jau praėjusiais metais „Apple“ buvo patvirtinusi gandus, kad siekiama gamybą perkelti į JAV, iki šiol dar nebuvo aišku, kur tiksliai bus gaminami kompanijos kompiuteriai.