„Samsung“ pristatė du naujus planšetinius kompiuterius

Kompanija „Samsung“ pristatė du naujus planšetinius kompiuterius iš „Galaxy Tab 3“ linijos. Vienas iš naujųjų įrenginių turės 8 colių, antrasis – 10,1 colio ekraną.

Abu įrenginiai bus valdomi dviejų branduolių procesorių, dirbančių 1,6 GHz taktiniu dažniu, ir operacinės sistemos „Android 4.2“. Planšetės gali būti prijungtos prie Wi-Fi ir mobiliųjų tinklų, tarp jų – ir LTE.

Ir 8 colių, ir 10,1 colio modelio ekranas yra tokios pat raiškos – 1280 x 800 taškų. Įrenginiai gaus nuo 32 iki 64 GB vidinės atminties ir microSD.

Planšetės skirsis kameromis (8 colių – 5 megapikselių, o 10,1 colio – 3 megapikselių) ir operatyviąja atmintimi (mažesnė planšetė – 1,5 GB, didžioji – 1 GB).

„Reuters“ duomenimis, 10,1 colio planšetę valdo procesorius „Intel“. O kompanijos „Samsung“ atstovai spaudos konferencijoje procesoriaus neįvardijo.

Abi planšetės prekyboje pasirodys birželio pradžioje. Kiek jos kainuos, kol kas nepranešama.

Planšečių liniją „Galaxy Tab“ kompanija „Samsung“ pradėjo 2010 metais. Ją sudaro įrenginiai, kurių ekrano įstrižainė – 7–10,1 colio. Vienu metu su „Galaxy Tab“ kompanija leidžia planšetes „Note“, kurių komplekte yra rašiklis.

IDC duomenimis, „Samsung“ yra antra pagal dydį planšečių gamintoja. Ji išleido 18 proc. visų planšečių, sukomplektuotų 2013 metų sausį–kovą. Pirmąją vietą (39,6 proc.) užima „Apple“.