„iRadio“ paruošta pristatymui – „Apple“ pasirašė sutartį ir su „Sony“

Muzikos įrašų kompanija „Sony Music“ pasirašė sutartį su „Apple“ dėl muzikos kūrinių retransliavimo paslaugoje „iRadio“. Šis žingsnis sėkmingai vainikavo „Apple“ planą gauti licencijas iš trijų didžiausių muzikos įrašų kompanijų.

Šią savaitę „Apple“ taip pat pasirašė sutartį su kita didele kompanija – „Warner Music Group“, o kiek anksčiau su „Universal Music Group“. Visos šios trys kompanijos yra didžiausios muzikos įrašų kompanijos pasaulyje, todėl nenuostabu, kad norint vartotojams pristatyti konkurencingą muzikos transliavimo platformą, būtina sudaryti sandorius bent su keletu šių kompanijų.

Manoma, jog „iRadio“ vartotojai paslauga galės naudotis nemokamai, tačiau už papildomą mėnesį ar metinį mokestį turės galimybę atsisakyti tarp muzikos kūrinių leidžiamų reklamų. Tikimasi, jog pasirašiusi svarbiausias sutartis, „Apple“ jau pirmadienį vyksiančioje konferencijoje „WWDC 2013“ pristatys paslaugą „iRadio“. Ši platforma, manoma, bus rimta konkurentė tokioms paslaugoms kaip „Pandora“ ar „Spotify“.