„Sony“ pristatė išmanųjį telefoną „Xperia Z Ultra“

„Sony“ oficialiai pristatė išmanųjį telefoną „Xperia Z Ultra“. Naujasis įrenginys turi 6,4 colio ekraną ir „Snapdragon 800“ lustą.

„Sony Xperia Z Ultra“ „Triluminous“ ekranas yra 1080p skiriamosios gebos su 344ppi. Jame taikomos „Sony OptiContrast“ ir „X-Reality“ technologijos, keičiančios „Mobile BRAVIA“ technologiją.

Šio telefono naudotojai galės naudotis paprastu rašikliu ar pieštuku taip, lyg tai būtų „stylus“ tipo rašiklis.

Telefone taip pat taikoma galinga „Adreno 330“ grafika, įdiegtas keturių branduolių 2,2 GHz „Krait 400“ procesorius.

Telefone įdiegta „Android 4.2.2“ operacinė sistema su „Sony“ kurta vartotojo sąsaja ir kitomis programėlėmis.

„Sony Xperia Z Ultra“ kamera nugarėlėje yra 8 MP su „Exmor-RS“ jutikliu, galinti filmuoti 1080p kokybės vaizdus bei palaikanti HDR.

„Sony Z Ultra“ kurtas laikantis „OmniBalance“ dizaino filosofijos kaip ir „Xperia Z“ modelis, tačiau jame yra naudojamas metalinis apvadas, be to, šis 6,5 mm storio modelis yra plonesnis.

Jis taip pat atitinka IP58 sertifikatui keliamus reikalavimus (kaip „Xperia ZR“) ir, skirtingai nei „Xperia Z“, kuris atitinka IP57 sertifikato reikalavimus, gali būti panardintas giliau nei į vieno metro gylį ir išbūti ilgiau po vandeniu.

„Ultra“ taip pat turi 4G LTE, HD Voice, NFC, WALKMAN grotuvą su „ClearAudio+“ ir „Xloud“ technologijomis.

Telefone yra 3,000 mAh baterija, o jo svoris – 212 g.

„Sony Xperia Z Ultra“ prekyboje pasirodys trečiąjį šių metų ketvirtį. Jis bus gaminamas trijų spalvų – baltas, juodas ir violetinis.