„Dell“ akcininkai pritarė susijungimui

Išankstiniais duomenimis, specialiame posėdyje vykusiame balsavime „Dell“ akcininkai pritarė pasiūlymui, kuriame numatyta, kad Maiklas Delas (Michael Dell) išperka kompaniją bendradarbiaudamas su „Silver Lake Partners“.

Susitarimas numato, kad iš bendro akcinio „Dell“ kapitalo „Dell“ akcininkai gaus po 13,75 dol. grynaisiais už kiekvieną akciją bei specialius 0,13 dol. už akciją dividendus. Susitarimas taip pat garantuoja, kad reguliarūs 0,08 dol. dydžio už akciją kiekvieno ketvirčio dividendai už trečią šių finansinių metų ketvirtį bus išmokėti akcijų turėtojams, užregistruotiems anksčiau nei buvo sudarytas sandoris. Bendra susitarimo suma siekia apie 24,9 mlrd. dol.

„Esu labai patenkintas tokiu rezultatu ir esu pasiruošęs tam skirti visą savo energiją, kad plėsčiau kompaniją „Dell“ kaip kompleksinių IT sprendimų tiekimo lyderę, – teigė M. Delas, bendrovės „Dell“ direktorių tarybos pirmininkas ir vykdomasis direktorius. – Kadangi tampame privačia bendrove su patikima partnere – tiesioginių investicijų fondu – priešakyje, tikslingai ir maksimaliai efektyviai dirbsime su užsakovais bei dinamiškai diegsime inovacijas, kurios padės pasiekti užsibrėžtų tikslų.“

Tikimasi, kad sandoris bus baigtas iki 2013 metų trečio finansinio ketvirčio. Kompanijos „Dell“ būstinė liks Raund Roko mieste.