Vitas Vasiliauskas Italijos centrinio banko vadovui pristatė naujausius šalies ūkio rodiklius ir pasirengimą euro įvedimui

Tęsdamas susitikimus su euro zonos valstybių centrinių bankų vadovais, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas penktadienį Romoje su Italijos centrinio banko valdybos pirmininku Ignacijumi Visku (Ignazio Visco) aptarė Lietuvos ūkio padėtį ir bendras europines iniciatyvas bankininkystės reguliavimo ir priežiūros srityje.

„Italijos centrinio banko vadovui pristatyta Lietuvos ekonomikos būklė ir artimiausios perspektyvos. Taip pat konstruktyviai aptarti bendros Europos bankų priežiūros įgyvendinimo aspektai“, – sako V. Vasiliauskas.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas šį pusmetį susitinka su euro zonos šalių centrinių bankų vadovais bei ekonomistais ir jiems pristato Lietuvos ūkio raidą, aptaria euro įvedimo Lietuvoje perspektyvas. V. Vasiliauskas jau susitiko su Vokietijos, Prancūzijos ir Austrijos centrinių bankų vadovais.

Po kelių mėnesių Europos Centrinis Bankas ir Europos Komisija pateiks vertinimą, ar Lietuva atitinka narystės euro zonoje kriterijus. Tikėtina, kad galutinis sprendimas dėl euro įvedimo Lietuvoje nuo 2015 m. bus priimtas šių metų viduryje.