Studijos Lietuvoje pristatomos Kazachstano jaunimui

2014 m. balandžio 10–12  dienomis švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus kartu su septyniolika mūsų šalies kolegijų ir universitetų pristatė Lietuvos aukštąjį mokslą Kazachstano jaunimui Almatoje vykusioje tarptautinėje studijų mugėje. Potencialūs Kazachstano studentai ir jų tėveliai galėjo susipažinti su galimybėmis studijuoti Lietuvoje.

„Dėl demografinių priežasčių Lietuvoje mažėjant studentų, Lietuvos aukštosioms mokykloms labai svarbu pritraukti užsienio studentus, – sako švietimo ir mokslo viceministras. – Kartu tai yra ir mūsų geros aukštojo mokslo kokybės įrodymas.“

Vizito Kazachstane metu taip pat vyko susitikimai su Almatos švietimo institucijų atstovais ir akademine bendruomene, aptartos bendradarbiavimo iniciatyvos.

Šiemet tai ketvirta tarptautinė studijų mugė, kurioje Lietuvos aukštosios mokyklos kartu su Švietimo mainų ir paramos fondu bendrai supažindina su studijomis Lietuvoje. Galimybės studijuoti Lietuvoje jau pristatytos Baltarusijoje, Brazilijoje ir Gruzijoje.