Kompanija „Dell“ pristato kompiuterių liniją, pagamintą iš perdirbto plastiko

Bendrovė „Dell“ pradėjo gaminti nešiojamuosius kompiuterius iš perdirbto plastiko. Kompanija siekia surinkti ir pakartotinai panaudoti kuo daugiau plastikinių ir metalinių detalių, esančių kompiuteriuose, pavyzdžiui, monitorius, įrenginių plokštes bei kitus produktus.

Kompiuteris „Dell OptiPlex 3030 all-in-one“ bus pirmasis ekologiškas įmonės produktas, pagamintas iš perdirbtų medžiagų. Nešiojamąjį kompiuterį oficialiai pristatyti planuojama birželio mėnesį. Be to, produktai bus sertifikuoti kaip tvarūs ir kokybiški.

„Kitų metų pradžioje pasirodys daugiau nešiojamųjų kompiuterių, kurių darbalaukiai ir vaizduoklių galinės sienelės bus pagamintos iš perdirbtos plastmasės“, – teigė „Dell“ kompanijos aplinkosaugos direktorius Scottas O'Connellis.

Bendrovė „Dell“ taip tikisi sutaupyti pinigų naudodama perdirbtą plastiką, tačiau neatskleidžiama, ar klientai galės džiaugtis mažesnėmis kompiuterių kainomis. Ateityje įmonė planuoja sukurti perdirbimo punktą, kuris sumažins plastiko išmetimą į gamtą ir aplinkai daromą žalą.

„Dell“ užima 14 vietą žaliausių kompanijų sąraše. Šiame sąraše taip pat figūruoja tokios kompanijos kaip „Microsoft“, IBM, „Hewlett-Packard“, „Wipro“, „Fujitsu“, „Google“ ir kt.