Kompanija „Microsoft“ sukūrė virtualųjį asmeninį asistentą „Cortana“

Praėjusį mėnesį vykusioje kompanijos „Build“ konferencijoje bendrovė „Microsoft“ pristatė balsu valdomą programą „Cortana“, kuri yra atsakas į konkurentų siūlomus panašius produktus „Apple Siri“ ir „Google Now“. Nors šis naujasis virtualusis padėjėjas dar nėra diegiamas prietaisuose, „Microsoft“ pasiryžusi supažindinti visuomenę su „Cortana“ programa dar prieš oficialų jos paleidimą.

„Cortana“ – tai skaitmeninis asistentas, kuris, kitaip nei „Apple Siri“ ir „Google Now“, turės atvaizdą ir netgi gebės reikšti emocijas. Jis kreipsis į naudotoją vardu, galės paklausti, ar reikia pagalbos arba atsakymo į klausimą. Asistentas taip pat primins naudotojams apie skrydžius, gimimo dienas, maršrutus ir pateiks kitą aktualią informaciją.

Per paieškos klausimus „Cortana“ kaups informaciją apie naudotoją. Ji asmeniniam asistentui padės „pažinti“ naudotoją ir atsakyti į tam tikrus klausimus, įspėti apie pavojus ar priminti svarbią datą, įvykį. Beje, operacinės sistemos „Windows Phone“ klientai turės galimybę kontroliuoti informaciją, kuria norės dalytis su asmeniniu asistentu.

Pranešama, kad „Cortana“ artimiausiu metu bus pasiekiama tik JAV, 2014 metų antroje pusėje – Jungtinėje Karalystėje ir Kinijoje, o 2015 metais naująja programa galės naudotis ir kitų šalių vartotojai.