Lietuva dovanoja viltį viso pasaulio vaikams

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su ketvirtą kartą rengiamo UNICEF projekto „Už kiekvieną vaiką“ misijos organizatoriais ir dalyviais. Jau tradicine tapusi misija kasmet vyksta ten, kur vaikams labiausiai reikia pagalbos. Rugpjūčio 2–ą dieną misija iš Lietuvos išvyksta į Haitį, vieną skurdžiausių šalių pasaulyje.

„Galime didžiuotis, kad Lietuva dovanoja viltį viso pasaulio vaikams. Prisijungdami prie tarptautinių humanitarinės pagalbos projektų, padedame išgelbėti vaikų gyvybes ir pasirūpinti, kad jiems netrūktų elementariausių dalykų – maisto, pastogės virš galvos, vaistų ir gydytojų pagalbos“, – sakė Prezidentė.

Įstojusi į Europos Sąjungą, Lietuva aktyviai dalyvauja tarptautiniuose projektuose, padedančiuose spręsti humanitarines krizes. Šiemet iš Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos numatytos lėšos ir paramos projektams Ukrainoje.

Prezidentės teigimu, svarbu, kad viena sėkmingiausių humanitarinių organizacijų UNICEF skatina savanorystės iniciatyvas ir sutelkia žmones kilniam tikslui. Reali galimybė kiekvienam lietuviui prisidėti prie UNICEF – 2014 m. startavusi speciali aukojimo platforma internete http://aukok.unicef.lt

Prezidentė yra UNICEF projekto „Už kiekvieną vaiką“ globėja nuo 2011 m.