Atidaromas naujas Socialinių mokslų kolegijos pastatas Vilniuje

Š. m. rugsėjo 10 d., 12 val., Kalvarijų g. 137E, po vienerius metus trukusių statybų duris studentams ir visuomenei atveria naujas pastatas. Buvusioje pramoninėje teritorijoje, nugriovus dalį gamyklos pastato, pastatytas visiškai naujas, modernios architektūros statinys, kuriame įsikurs Socialinių mokslų kolegija. Projekto vertė – 25 mln. Lt.

Pastato koncepcija paremta nauju požiūriu į aukštąjį mokslą, kuris turi kisti kartu su moderniu laikmečiu. Statinys sukurtas tarsi kūrybiškumo ir socialinių sąveikų avilys. Jame daug atvirų erdvių bendravimui, savarankiškam mokymuisi, renginiams, saviraiškai, poilsiui. Tai tarsi simbolis, kad mokymasis turi būti įdomus, įtraukiantis, aktyvus, kuriantis naujas žinias ir patirtis. Atvira pastato vidaus erdvė susilieja su atriumu, kuris praleidžia dienos šviesą per visą pastato aukštį ir pritraukia dangaus skliautą į kiekvieną aukštą.

Pastato atidaryme dalyvaus Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, LR vyriausybės vicekancleris Remigijus Motuzas, LR švietimo ir mokslo viceministras dr. Rimantas Vaitkus, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, Seimo nariai ir kiti garbūs svečiai.

Vaizdo medžiagą galite rasti čia.