Eurai pradėti vežti į Lietuvos bankus

Lietuvos bankas pradėjo skirstyti eurus šalies komerciniams bankams. Pirmadienį vienam jų iš centrinio banko pinigų saugyklos išgabentos 2 eurų nominalo monetos, kurių vertė – 45 tūkst. eurų, pranešė centrinis bankas.

„Pirmasis startavo nedidelis bankas, imantis eurų monetas nedideliais kiekiais. Netrukus į procesą įsitrauks ir didieji bankai. Tikimės, kad ir eurų banknotais bankai apsirūpins nedelsdami, kai lapkričio pradžioje pradėsime jų paskirstymą“, – pranešime sakė Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Lietuvos bankas šiemet ir kitąmet nukaldins 370 mln. vienetų euro monetų, į saugyklas jau pristatyta 110,8 mln. vienetų – daugiau kaip pusė iš visų šiemet planuojamų nukaldinti monetų (217 mln. vienetų).

Euro įvedimui reikalingus 132 mln. vienetų eurų banknotų Lietuvos bankas pasiskolins iš Vokietijos Bundesbanko – jie bus pristatyti į Lietuvos banko saugyklas spalio– lapkričio mėnesiais.

Lietuva eurą įsives 2015 metais.

 

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.