„Penki TV“ pristato filmą apie baltarusių dailininką Šragą Zarfiną

Š. m. gruodžio 7 dieną, sekmadienį, 20.00 val., TV kanalas „Penki TV“ rodys antrąją filmų ciklo „Paryžiaus mokyklos dailininkai iš Baltarusijos“ seriją „Šraga Zarfinas. Spalvos švytėjimas“.

Juostoje pasakojama apie žymų dailininką Šragą Zarfiną (Schraga Zarfin), kurio gyvenimas glaudžiai susijęs su Lietuva. Po studijų Minske, būdamas trylikos metų, Š. Zarfinas atvyko į Vilnių mokytis dailės mokykloje, kurioje žinių sėmėsi ir tokios būsimos žvaigždės kaip Chaimas Sutinas ir Mišelis Kikoinas.

Kurdama filmą, kūrybinė grupė rinko medžiagą Baltarusijos, Rusijos ir Prancūzijos archyvuose, bendradarbiavo su menininko artimaisiais. Todėl žiūrovai turės galimybę sužinoti faktus ir išvysti dokumentus, kurie iki šiol nebuvo viešai publikuoti. Be to, anot filmo režisierių, Š. Zarfiną ir jį supusius žmones įkūnijo profesionalių aktorių grupė, todėl juostoje įtaigiai atsiskleidžia dailininko gyvenimo detalės.

Filmų ciklas „Paryžiaus mokyklos dailininkai iš Baltarusijos“ yra AB „Belgazprombank“ remiamo projekto, skirto supažindinti su garsių menininkų kūryba ir atskleisti jų kūrybos kelią, dalis.

Malonių įspūdžių!

 

Vaizdo siužetas apie filmų ciklą