Pasaulinė debesų infrastruktūros rinka viršijo 12 mlrd. dolerių

Analitinė kompanija „Synergy Research Group“ paskelbė techninės ir programinės įrangos, skirtos debesų technologijai plėtoti, pasaulinės rinkos rezultatus. Šios rinkos apimtys trečiame 2014 metų ketvirtyje perkopė 12 mlrd. dolerių ribą.

Kompanija „Cisco“ sugebėjo įtvirtinti savo lyderystę rinkoje pasitelkusi į pagalbą tvirtą poziciją tinklo įrangos sektoriuje ir spartų augimą serverių sektoriuje. Įmonės pajamos iš techninės ir programinės įrangos debesų infrastruktūrai pardavimo išaugo 15 proc. ir 2 proc. viršijo antrą vietą užėmusios bendrovės „Hewlett-Packard“ (HP) rezultatus.

Trečią vietą „Synergy Research Group“ reitinge užėmė korporacija „Microsoft“, aplenkusi IBM, kuri pardavė dalį savo verslo įmonei „Lenovo“. „Microsoft“ dominuoja serverių operacinių sistemų rinkoje ir priklauso virtualizacijos technologijos tiekėjų lyderių grupei.

Apie 92 proc. išlaidų debesų infrastruktūros rinkoje atitenka serveriams, operacinėms sistemoms, duomenų saugykloms ir tinklų įrangai. Likę 8 proc. skiriami saugumo, valdymo ir virtualizavimo sistemoms.

Analitinė JAV kompanija IDC prognozuoja, kad per artimiausius ketverius metus viešųjų debesų paslaugų pasaulinės rinkos apimtis kasmet augs 23 proc. 2018 metais 59 proc. šios rinkos priklausys JAV.