„Microsoft“ ieško alternatyvos „Android“ ir „iOS“

Populiariausios pasaulyje operacinės sistemos kompiuteriams „Windows“ gamintoja bendrovė „Microsoft“ vis dar tikisi sukurti alternatyvą „Android“ ir „iOS“. Sausio 21 dieną vyksiančiame renginyje įmonė pristatys, kaip veikia mobilioji „Windows 10“ versija.

Kuo arčiau ši data, tuo daugiau atsiranda informacijos apie šią mobilią sistemą. „Windows Phone Store“ parduotuvėje jau galima rasti taikomąją programą „Phone Insider“, kuri leidžia naudotojams dalyvauti naujos operacinės sistemos išmaniesiems telefonams bandymuose.

Programa „Phone Insider“ leidžia užsiregistravusiems naudotojams tiesiai iš „Microsoft“ gauti išankstines atnaujintos operacinės sistemos telefonams versijas, taip pat produktus, kuriuose galimi sutrikimai ar net duomenų praradimai. Šiuo atveju naudotojai žino iš anksto, kad išbandys rizikingą produktą.

Apie tikslią „Windows 10“ pasirodymo datą kol kas žinoma nedaug, nes „Microsoft“ planuoja kartu išleisti ir naują testinę Windows 10“ versiją stacionariems kompiuteriams. Neoficialiais duomenimis, mobilioji sistemos versija bus prieinama naudotojams po sausio 21 dienos.