„MasterСard“ investuoja į biometrinę apsaugą

Tarptautinės mokėjimo sistemos „MasterCard“ kūrėjai pranešė, kad papildomai investuos 20 mln. dolerių į apsaugos nuo kibernetinių atakų sistemas. Be įprastų apsaugos sistemų, įmonė siekia įgyvendinti biometrinę apsaugą mobiliesiems įrenginiams ir sukurti išankstinio reagavimo į numanomas grėsmes sistemą.

Šių metų pavasarį „MasterCard“ finansinėse įmonėse diegs sistemą „Safety Net“, kuri padės atremti kibernetines atakas dar prieš tai, kai bankai ar duomenų apdorojimo įmonės jas užfiksuos. „Safety Net“ skirta užtikrinti finansinių įstaigų saugumą, panaudojant stebėsenos sistemą ir tam tikrų veiksmų blokavimą pagal pasirinktus kriterijus. Ši programa bankų veiklos netrikdys, įsikiš tik ypatingos grėsmės atvejais.

Kortelių naudotojams „MasterCard“ kuria sudėtingą biometrijos sistemą. Kartu su Federaline kredito sąjunga jau buvo įgyvendintas bandomasis projektas. Mokėjimo informacijos apsaugai naudojama unikalių biometrinių duomenų kombinacija, pvz., patikrinant nuskenuotų veido bruožų, atpažinto balso ir pirštų atspaudų suderinamumą.

Praeitų metų rugsėjį „MasterCard“ paskelbė, kad 98 proc. atliktų biometrinės sistemos kontrolės bandymų, kai buvo analizuojamas balso ir veido atpažinimas, įgyvendinta sėkmingai.