KTU – naujas Lietuvos akademinis tiltas su Kazachstanu

Kauno technologijos universitetas (KTU) įtrauktas į Kazachstano valstybinių stipendijų universitetų sąrašą. Tai reiškia, kad į Lietuvą studijuoti atvyks talentingi šios Vidurio Azijos šalies magistrantai, doktorantai, stažuotojai.

KTU Tarptautinių ryšių departamento direktorės Neringos Narbutienės teigimu, šis Kazachstano žingsnis reiškia, kad Universitetas nuo šiol ne tik bus gerai matomas šioje beveik 17 mln. gyventojų turinčioje šalyje, bet ir sustiprės abipusis akademinis bendradarbiavimas. Šio tikslo Universitetas siekė nuo 2008 metų.

„Nuo šiol galėsime pritraukti talentingų magistrantų, doktorantų ir stažuotojų studijoms KTU su Kazachstano valstybinėmis stipendijomis. Jau gavome pirmąją stipendijai patvirtintą paraišką iš vienos šios šalies universiteto dėstytojos“, – sakė N. Narbutienė.

Į Universiteto padalinius nuolat atvyksta partnerinių universitetų studentų trumpalaikėms (mokamoms) studijoms ir stažuotėms pagal kitas programas. KTU šiame sąraše yra vienas iš keturių Lietuvos universitetų (taip pat pirmąkart patekusių į šį sąrašą) ir tarp 229 pasaulio universitetų iš 25 šalių.

Metų pradžioje KTU Metrologijos institute stažavęsi Kazachstano Nacionalinio Al-Farabi Universiteto Fizikos technologijų katedros magistrantai teigė KTU atradę moksliniais tyrimais grįstas tarptautinio lygio studijas, atvirą, lyderius įkvepiančią kūrybinę aplinką bei puikius lektorius.