Populiarėja mobilusis apsipirkimas

„Free Association Research Group“ tyrėjų grupės atliktų apklausų rezultatai rodo, kad gyventojai vis dažniau naudojasi mobiliosiomis technologijos mokėdami už prekes ir paslaugas. Tyrimas buvo atliktas kompanijos „MasterCard“ užsakymu Didžiojoje Britanijoje, Vengrijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Italijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Turkijoje, Čekijoje ir Švedijoje.

Atliktos apklausos rodo, kad daugiau nei pusė išmaniųjų telefonų savininkų jau yra įsidiegę į savo telefonus bent vieną programėlę, skirtą apsipirkimui. 56 proc. respondentų nuo 18 iki 55 metų tokiomis programėlėmis naudojasi reguliariai, o dar 36 proc. planuoja tai padaryti per artimiausius 12 mėnesių.

Apklausose dalyvavę žmonės teigė, kad dažniausiai naudojasi mobiliosiomis programėlėmis sąskaitoms papildyti ir atsiskaitymams už įsigyjamą medijos turinį. Maždaug trečdalis naudotojų išmaniaisiais telefonais jau perka bilietus į renginius, kosmetines priemones, drabužius ir įvairius aksesuarus.

60 proc. respondentų yra pasiryžę naudotis tokiu apsipirkimo būdu dar aktyviau. Tačiau jie pageidautų galimybės sutaupyti, t. y. įvairių nuolaidų ir akcijų.