Vilniuje vyko SMK studentų idėjų mugė „Verslo pumpurai“

2015 m. kovo 26 d.  Socialinių mokslų kolegijoje vyko SMK studentų idėjų mugė „Verslo pumpurai“, kurioje SMK studentų komandos iš Vilniaus ir Klaipėdos pristatė savo verslo idėjas SMK socialiniams partneriams, verslumą skatinančių organizacijų atstovams, verslo įmonių atstovams, dėstytojams ir kitiems studentams. Renginio svečiai vertino studentų idėjų ir jų pristatymų originalumą, pritaikomumą, kūrybiškumą ir perspektyvumą. Didįjį prizą – „Verslo pietus su DNB banko prezidentu Bjornaru Lundu“ – įsteigė DNB bankas, kuris buvo šios idėjų mugės mecenatas.

Daugiausia svečių balsų pelnė ir apdovanojimą laimėjo net dvi komandos: Kūrybos ir pramogų industrijų studijų programos pirmakursis Augustas Berneckas už inovatyvią garso apyrankės idėją bei Sveikatingumo ir grožio verslo programos antrakursių merginų komanda už konditerinę „Saldžios meilės“ idėją. Originaliausio pristatymo autoriai Audiovizualinės kūrybos pirmakursių komanda už  jų „netikėtumą lifte“ apdovanoti Batutų pramogų centro „Sky Park“ abonementu. Ir kitos studentų komandos nusipelnė pagyrimų iš komisijos narių bei dovanų iš renginio rėmėjų UAB „Gudobelė“. Mugės dalyviai buvo vaišinami studentų mėgstamais produktais – „Bon Chance“ traškučiais ir hematogenais.

Idėjų dvasia renginio metu buvo papildyta konkrečiais pasiūlymais verslo idėjų finansavimui. Trumpos konferencijos metu naudingą studentams ir įmonių atstovams informaciją pateikė LR ūkio viceministras Marius Skarupskas, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros atstovė dr. Danutė Stankevičienė, DNB banko plėtros vadovas Tomas Domeika ir Verslumo projektų mentorė Viktorija Raudė.