Pajamos už išmaniųjų namų sistemas sparčiai auga

Analitinių tyrimų bendrovės „ABI Research“ duomenimis, pajamos iš intelektinių namų sistemų (angl. Smart House) nuo 2015-ųjų iki 2020-ųjų visame pasaulyje turėtų išaugti 21 proc. ir siekti 34 mlrd. dolerių. Numatoma, kad šių pajamų augimas Šiaurės Amerikoje sieks net 46 proc. Antroje vietoje – Europos šalys, trečioje – Azijos ir Ramiojo vandenyno regionas.

„Pajamos buvo skaičiuojamos, atsižvelgus į populiarėjančias namų apsaugos sistemas, tačiau rinkoje pastebimas ir kitokių išmaniųjų sistemų augimas, pvz., sistemų, pranešančių apie automobilių kamščius, matuojančių ir fiksuojančių  oro taršą“, – sako vyresnysis „ABI Research“ analitikas Adarš Krišnan (Adarsh Krishnan).

Išmaniųjų sistemų poreikis skirtinguose regionuose skiriasi. 2014 m. Šiaurės Amerikoje ir Vakarų Europoje gerokai padaugėjo vaizdo apsaugos kamerų, ypač tokių, kurios turi judesio jutiklius. Jos naudojamos ne vien namų apsaugai, bet ir siekiant fiksuoti veiklą patalpų viduje.

Kinijoje dėl augančio susirūpinimo oro kokybe ypač populiarėja ekologijos lygį matuojantys jutikliai. 2014 m. kompanijos „Alibaba“, „Xiaomi“, „Tencent“, „Baidu“ su išmaniųjų namų įrenginiais pradėjo siūlyti ir oro kokybę atspindinčius monitorius. Išmaniuosiuose namuose populiarėja belaidės technologijos, ypač „United Technologies“, „Honeywell“ ir „Bosch Security“ gamybos, taip pat 433–900 MHz diapazonu veikiantys nebrangūs įrenginiai su keičiamais elementais.

Su išmaniųjų namų sistemomis Lietuvoje plačiau galite susipažinti interneto svetainėje  www.smarthouse.lt arba apsilankę parodomajame lofte Kalvarijų g. 143, Vilniuje.