„Moksleivių Seimas“ diskutuos, ar vertėjo prailginti mokslo metus

Seimo Kovo 11-osios Akto salėje gegužės 20 d., trečiadienį, 10.30 val., vyks Lietuvos mokinių parlamento (LMP) kartu su Seimo nare Agnė Bilotaite organizuojamas projektas „Lietuvos Respublikos Seimo darbo simuliacija“, kuriame moksleiviams suteikiama unikali galimybė iš arti susipažinti su darbo parlamente ypatumais.

Šių metų Seimo darbo simuliacijos tema „Kiek mokytis nori tu?“ pasirinkta, atsižvelgiant į šių dienų mokiniams svarbias aktualijas ir švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio priimtą sprendimą dviem savaitėmis prailginti mokslo metus Lietuvos mokyklose. Dalyviai turės išskirtinę galimybę pabendrauti su skirtingų frakcijų Seimo nariais, diskutuoti ir išsakyti savo nuomonę.

„Daugybei moksleivių, atvirai reiškusių savo nuomonę šiuo klausimu įvairiuose socialiniuose tinkluose ir naujienų portaluose, ši simuliacija leis savo nuomonę argumentuotai išsakyti Seime“, – temos pasirinkimą aiškina Lietuvos mokinių parlamento pirmininkė Gabrielė Makarevičiūtė.

Į Seimo simuliaciją buvo atrinktas 141 dalyvis net iš 220 užsiregistravusių mokinių. Kandidatai paraiškas siuntė iš visos šalies ir galėjo laisvai pasirinkti, kuriai iš tikrajame šios kadencijos Seime dirbančių frakcijų nori atstovauti.

 „Simuliacijos tikslas – skatinti moksleivių domėjimąsi valstybės politika ir visuomenės aktualijomis, skatinti kompetencijų ugdymą, supažindinti su skirtingomis politinėmis ideologijomis, Seimo darbu, ugdyti pilietiškumą ir rūpestį valstybės reikalais“, – teigė nuo 2011 m. su įvairiomis jaunimo organizacijomis Seimo simuliacijas organizuojanti Agnė Bilotaitė.