Ekspertai dalijo patarimus, kaip plėsti verslą už Europos ribų

Birželio 9 dieną didžiausia pasaulyje tarptautinė studentų organizacija AISEC pakvietė į renginį „Verslo plėtra už Europos ribų. Kaip tai padaryti?“. Jis buvo skirtas įmonėms, ieškančioms eksporto galimybių ir naujų klientų Azijoje, Pietų Amerikoje bei kitose rinkose už Europos ribų.

Pranešimus renginyje skaitė ir savo patirtimi dalijosi VšĮ „Versli Lietuva“ vyriausiasis analitikas Justas Jurevičius, UAB „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) Kazachstano regiono vadovas Kęstutis Andruškevičius, kompiuterinių sistemų projektavimo ir verslo sprendimų įmonės „Enovapoint“ atstovas Fellipe Zagonel ir kiti.

Kaip sako BS/2 atstovas K. Andruškevičius, Lietuvos įmonės jau senokai atradusios ne tik Europos, bet ir kitų kraštų rinkas ir turi patirties bei gali ja pasidalyti. „Lietuviai už Europos ribų kuria įvairų verslą – nuo aptarnavimo ir paslaugų iki technologijų bei gamybos. Žinoma, pradžia nėra lengva, nes kiekviena šalis turi savų ypatumų, kuriuos reikia žinoti ir įvertinti. Bendrovė BS/2 gali pasidalyti ne vienu sėkmingu projektu ir ne viena sėkmės istorija tokiose šalyse kaip Kazachstanas, Azerbaidžanas, Gruzija, Uzbekistanas, Kirgizija ir kt.“, – sakė K. Andruškevičius.

Renginio metu dalyviai taip pat galėjo individualiai pasikonsultuoti verslo plėtros klausimais, pabendrauti su įmonių atstovais ir gauti patarimų bei atsakymų į rūpimus klausimus. Be to, renginyje buvo pristatyta jau 22 metus sėkmingai įgyvendinama verslo plėtros programa, kuri suteikia galimybę efektyviai plėsti verslą ir veikti padedant jauniesiems vietinės rinkos ekspertams Europos, Azijos, Pietų Amerikos ir kitose rinkose.