„Google“ pereina prie valdymo gestais

Koncerno „Google“ tyrėjai ruošia naują revoliuciją. Jie ketina atsikratyti jutiklinių ekranų ir valdymo mygtukų. Ateitis priklauso gestams. Ir tam „Google“ sėkmingai naudoja radarus.

Technologija, kuriai jau daugiau nei 100 metų ir kuri dažniausiai naudojama valdant didelius objektus, tokius kaip lėktuvai, nuo šiol naudojama tiriamajame projekte, kuris pavadintas „Soli“. Jo tikslas – tikslus rankos judesių suvokimas. Ši technika taip pat gali vienu metu reaguoti į keletą objektų, pavyzdžiui, į dvi rankas.

Naudojant radijo signalus ir bangas, nustatoma rankos padėtis ir, pasitelkus į pagalbą programinę įrangą, bandoma atspėti naudotojo ketinimus. Pavyzdžiui, galima virtualiai imituoti garso reguliavimą, mygtuką ar kt. Naujieji valdymo metodai itin būtini išmaniesiems telefonams, nes jų jutikliniai ekranai per maži valdyti pirštais.

Radarinė technika gali būti sumažinama iki lusto dydžio. O tai atveria visai naujų perspektyvų. Į lustą, kurio dydis vos vieno cento monetos, galima įdiegti reikiamas technologijas, skirtas gestams suvokti.