„MasterCard“ patarimai atostogaujantiems

Vasara – atostogų metas ir daugelis planuoja keliones į svečias šalis. Kompanija „MasterCard“ siūlo keliaujant pasirūpinti savo finansais ir pateikia keletą patarimų. Štai jie.

Visų pirma išvykdami pasiimkite banko kortelę. Taip pat nepamirškite turėti kontaktų, kaip užblokuoti kortelę, kokiais telefonais kreiptis įvykus nenumatytam atvejui. Tačiau kelionėje reiktų turėti ir šiek tiek grynųjų pinigų smulkioms išlaidoms, bet ši suma neturi būti itin didelė, kad vagystės atveju nepatirtumėte didelių nuostolių.

Antras „MasterCard“ patarimas susijęs su atmintimi. Net jei nesate tikri dėl jos, nevertėtų kortelės PIN kodo nešiotis piniginėje. Be to, net ir visiškai atsipalaidavus nereiktų pamiršti saugumo – nepalikti nei pinginės, nei kortelės, nei kitų vertingų daiktų be priežiūros. Na, o itin rūpestingiems „MasterCard“ specialistai siūlo parsisiųsti mobiliąją banko programėlę ir retsykiais patikrinti atliktų operacijų istoriją. Kilus įtarimams, rekomenduojama skubiai susisiekti su banku.

Keliaudami į ekskursijas, neimkite su savimi didelių grynųjų pinigų sumų. Rekomenduojama turėti šiek tiek grynųjų taksi, suvenyrams, o už didesnius pirkinius atsiskaityti mokėjimo kortele ar mobiliuoju įrenginiu.

Dar vienas patarimas keliautojams – pasidomėti turimos mokėjimo kortelės privalumais. Tai gali būti draudimo paslaugos, galimybė naudotis oro uosto verslo salėmis, nenumatytų išlaidų kompensavimas ir kt.