VGTU: reikšmingi žingsniai tarptautinio universiteto link

Naujus mokslo metus Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) pasitinka nusiteikęs itin tarptautiškai – rugsėjį čia studijas pradeda studentai iš 47 pasaulio šalių, paskaitas skaitys net 50 dėstytojų iš ne Europos Sąjungos (ES) šalių.

Rudens semestre universitete studijuos daugiau nei 730  užsienio studentų, o per visus mokslo metus, priskaičiavus ir 2015-2016 metų rudens semestro mainų programų studentus, jų turėtų būti daugiau nei 950. Tai sudaro beveik 10 procentų visų VGTU studentų.
 
Šie metai pirmąją pažintimi su VGTU ir Lietuva taps net 500 užsienio studentų (245 laipsnio siekiančių ir 252  mainų programų  studentų).
 
„Viskas neįtikėtinai gerai suorganizuota – tai labai nustebino. Netikiu, kad mano universitetas sudaro tokias puikias sąlygas iš užsienio atvykstantiems studentams“, – džiaugėsi iš Vokietijos pagal Erasmus mainų programą į VGTU gilinti savo žinias ekonimikos magistrantūros studijose atvykęs Philippas.
 
23-ejų vaikinui antrina ir Vokietijoje studijuojanti, o dabar į Lietuvą atvykusi bulgarė Dobrina: „Kol kas turiu tik geriausius įspūdžius. Visi sutikti žmonės labai malonūs, nusiteikę padėti. Ko tikiuosi iš pusmečio VGTU? Vertingų žinių, gerų pažymių, naujų draugų ir puikių įspūdžių.“
 
2015-2016  mokslo metai VGTU studentams atsiveria  naujos  mainų  galimybės  už Europos ribų (VGTU  gavo didžiausią Erasmus + stipendijų  paketą į 23 ne ES šalis: Japoniją, Pietų Korėją, Kiniją, Malaiziją, JAV ir t.t.). Per šiuos metus į VGTU skaityti paskaitų atvyks ir apie 50  dėstytojų iš ne Europos šalių.