„MasterCard“ sukūrė kortelių apsaugos sistemą

Nusikaltėliui norint pasinaudoti pavogtos kreditinės kortelės duomenimis, pakanka penkių minučių. Atsižvelgdama į tai, kad daugėja kibernetinių atakų ir kortelių duomenų vagysčių, kompanija „MasterCard“ sukūrė savo klientų apsaugos sistemą.

Iniciatyva pavadinta „Skirk 5 minutes ir apsaugok savo kortelę“. Ji skatina savarankiškai pasirūpinti naudojamomis mokėjimo priemonėmis.

Norint pasinaudoti naująja apsaugos sistema, pirmiausia reikia užsiregistruoti „MasterCard“ svetainėje. Visa procedūra užtruks nei ilgiau nei 5 minutes. Kortelės savininkas turi rasti skiltį „ID Theft ProtectionTM“ ir čia įvesti savo „MasterCard“ kortelės pirmus 6 skaitmenis. Po to įrašomi tam tikri asmeniniai duomenys, pavyzdžiui, paso ir kreditinių kortelių numeriai bei kiti duomenys, kuriuos norima apsaugoti.

Užsiregistravęs klientas iš karto bus informuojamas, jei jo kortelės numeris ar kiti konfidencialūs duomenys pateko į „tamsųjį internetą“. Kuo anksčiau bus pastebėtas sukčiavimas, tuo greičiau bus galima užblokuoti duomenis. Nauja „MasterCard“ apsaugos sistema yra nemokama. Be to, išsiregistruoti iš jos galima bet kuriuo metu.