LEU mokslininkai laimėjo du naujus tarptautinius NORDPLUS programos projektus

Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) Lituanistikos fakultetas (LF) plečia bendradarbiavimą su Baltijos ir Šiaurės šalimis. Laimėti du nauji 2 metų trukmės tarptautiniai NORDPLUS programos projektai.

Pirmasis projektas „Baltijos ir Šiaurės šalių kultūriniai mainai“ (angl. Uniting Baltic and Nordic Cultures, projekto vadovė Vilma Leonavičienė) Nr. NPHE-2015/10294 bus vykdomas LF 2 metus kartu su partneriais iš Lietuvos (Vytauto Didžiojo universitetas), Estijos (Tartu universitetas), Latvijos (Liepojos universitetas, Rėzeknės aukštoji mokykla), Norvegijos (Telemarko universitetinis koledžas), Suomijos (Helsinkio universitetas) ir Švedijos (Stokholmo universitetas).

Antrąjį projektą „Šiaurės ir Baltijos šalių kalbų kavinė“ (angl. Nordic-Baltic Café Lingua, projekto koordinatorė V. Leonavičienė) Nr. NPAD-2015/10276 LF vykdys partnerio teisėmis kartu su Suomijos (Helsinkio universitetas – vykdytojas), Estijos, Islandijos ir Latvijos mokslininkais. Numatyti intensyvūs dėstytojų mainai ir bendri tyrimai.