Grožio konkurso nugalėtojus išrinks dirbtinis intelektas

Visi pasaulio gyventojai, besinaudojantys išmaniaisiais telefonais, kviečiami dalyvauti grožio konkurse, kurį vertins dirbtinio intelekto robotai.

Savo nuotrauką per išmaniojo telefono programėlę galima išsiųsti iki sausio 15 d., o rezultatai bus paskelbti sausio 28 d. Konkurse kviečiami dalyvauti ir vyrai, ir moterys nuo 20 iki 69 metų.

Visų pirma pretendentai bus vertinami atsižvelgiant į raukšlių gylį. Po to nuotraukos bus atrinktos atsižvelgiant į jų kokybiškumą. Galiausiai „Symmetry Master“ algoritmas vertins veido simetriją.

Konkurso dalyviai bus padalyti į penkias kategorijas, iš kurių bus išrinkta po du laimėtojus. Konkurso reikalavimas – nuotraukoje žmogus turi būti be makiažo, be akinių, taip pat be ūsų ir barzdos. Tiesa, iki galo neaišku, kaip dirbtinis intelektas surūšiuos ir atmes retušuotas nuotraukas.

Grožį vertinantį dirbtinį intelektą kūrė NVIDIA, „Microsoft“, „Cyber Future“ ir kt. įmonės. Beje, kiekvienas norintis konkursui taip pat gali atsiųsti ir savo sukurtą algoritmą, kuris galėtų dalyvauti robotų vertinimo komisijoje.

Vis dėlto dirbtinio intelekto tyrimai kelia daug diskusijų. Ilinojaus universiteto mokslininkai ištyrę dirbtinį intelektą nustatė, kad jis teturi ketverių metų vaiko protą, nes nesugebėjo įveikti vyresnių vaikų IQ testų. Neseniai Japonijos nacionalinio informatikos instituto sukurta programa išlaikė egzaminus, skirtus įstoti į Japonijos universitetus. Rezultatai kiek aukštesni už vidutinius. Dirbtiniam intelektui geriausiai sekėsi atlikti matematikos ir istorijos uždavinius, o fizikos sekėsi sunkiausiai.