„MasterCard“ įdiegė mokėjimus į golfo pirštines

„MasterCard“ siekia plačiai integruoti mokėjimo sistemas įvairiose gyvenimo srityse. Kovo 16–20 d. Floridoje vykstančio golfo turnyro „PGA Tour — Arnold Palmer Invitational“ metu „MasterCard“ išdalijo žaidėjams golfo pirštines, kuriomis jie gali atsiskaityti parduotuvėse.

Kad galėtų pademonstruoti naują atsiskaitymo būdą, „MasterCard“ sudarė sutartį su golfo priemonių gamintoja „Callaway Golf Company“. Golfo pirštinėmis žaidėjai gali atsiskaityti bare už gėrimus ir užkandžius, o piniginę ir mobilųjį telefoną saugiai palikti klubo saugykloje.

Įdiegusi mokėjimo sistemą į golfo pirštines, „MasterCard“ dar išplėtė savo komercinių įrenginių programą „Commerce for Every Device“. Įmonės atstovai teigia, kad bet kuris įrenginys gali būti panaudotas mokėjimams. 

Neseniai vykusio „Mobile World Congress 2016“ metu „MasterCard“ paskelbė planuojanti integruoti mokėjimo funkciją į elitinius laikrodžius. Įmonė taip pat kuria virtualiosios realybės akinius, kurie padėtų stebėti golfo žaidimą ir tuo pačiu metu įsigyti norimą golfo aprangą neatsijungus nuo virtualiosios realybės.

Apie mokėjimų integraciją į virtualiosios realybės įrenginius kiek anksčiau paskelbė ir bendrovė „Vantiv“.