„Cisco Systems Inc.“ padės „Hyundai“ kurti išmaniuosius automobilius

Pietų Korėjos įmonė „Hyundai Motor“ ir Amerikos tinklo įrangos gamintoja „Cisco Systems Inc.“ pasirašė  susitarimą dėl prijungtų automobilių technologijų (angl. Connected Car) diegimo.

Bendradarbiaudamos įmonės kurs automobiliams tinklo sistemą, kuri užtikrins itin spartų duomenų perdavimą automobiliuose.

Šis bendradarbiavimas yra tik viena iš plačios „Hyundai Motor“ strategijos „Hyper-connected and Intelligent Car“ (prijungti ir išmanieji automobiliai) dalių.

„Connected Car“ koncepcija numato duomenų mainus automobiliuose belaidžiu ryšiu su kitoms transporto priemonėmis ir įvairiomis tarnybomis. Tikimasi, kad šios technologijos padidins eismo saugumą, pagerins vairuotojų komfortą ir sudarys sąlygas naujoms kokybiškoms paslaugoms teikti.

Prijungtų automobilių technologijas mėgina taikyti ir kitos įmonės. Pvz., „Toyota Motor“ paskelbė bendradarbiausianti su „Microsoft“ kuriant naujas interneto paslaugas automobilininkams. „General Motors“ neseniai paskelbė įsigijusi įmonę „Cruise Automation“, kuri specializuojasi išmaniųjų automatinių automobilių gamybos srityje.