Antrą kartą studentų išrinkti geriausi LEU dėstytojai

Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) studentai išrinko geriausius universiteto dėstytojus. „Universitetas gali turėti gražiausius pastatus, pilnas knygų bibliotekas, moderniausias laboratorijas ir auditorijas, tačiau visa tai gali netekti prasmės, jeigu studentas negalės didžiuotis sutiktais dėstytojais. Norime padėkoti geriausiems dėstytojams, kurie įkvepia, motyvuoja, priverčia pamilti studijas ir mokslą, ugdo asmenybes“, – sako LEU studentų atstovybės (SA) prezidentė Karolina Bakanauskaitė.

LEU SA prezidentės nuomone, tokie rinkimai padeda puoselėti geresnius ir draugiškesnius dėstytojų ir studentų tarpusavio santykius. „Dažnai tenka girdėti, kad mūsų universiteto dėstytojai išsiskiria draugiškumu, supratingumu, nuoširdumu. Geras dėstytojas privalo ne tik turėti puikių akademinių žinių, bet ir sugebėti jas perduoti studentams. Tačiau kartais tokie dėstytojai lieka neįvertinti. Jie žinomi tik savo fakultetuose. Norėjome, kad studentai išsakytų savo nuomonę ir išrinktų geriausius dėstytojus, kuriuos galėtume pristatyti visam universitetui. Tikimės, kad tai paskatins pasitempti ir pačius dėstytojus“, – sako K. Bakanauskaitė.

Studentai patys siūlė nominantus, o daugiausia studentų balsų sulaukę kandidatai išrinkti nugalėtojais.

Filologijos fakulteto geriausia dėstytoja išrinkta Jurgita Trapnauskienė, Ugdymo mokslų fakulteto – Audrius Ivanauskas, Socialinės edukacijos fakulteto – Auksė Petruškevičiūtė, Lituanistikos fakulteto – Lina Murinienė, Istorijos fakulteto – Juozas Skirius, Sporto ir sveikatos fakultetas išsirinko net du geriausius dėstytojus – Vincentą Blauzdį ir Leoną Meidų, o Gamtos, matematikos ir technologijų fakulteto geriausiu dėstytoju antrus metus iš eilės tapo Arūnas Diškus.