Baltarusijoje VU choras „Virgo“ pelnė pagrindinį prizą

Gegužės 5–8 d. Vilniaus universiteto merginų choras „Virgo“ dalyvavo Minske vykusiame tarptautiniame studentų chorų forume „Paparac Kvetka“. Kolektyvas pelnė pagrindinį prizą ir geriausio choro titulą, o meno vadovė Rasa Gelgotienė įvertinta kaip geriausia dirigentė.

Konkurso dalyvius iš Baltarusijos, Rusijos, Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos vertino keturi tarptautinės komisijos nariai. Jai pirmininkavo žymus dirigentas, Danijos karališkosios muzikos akademijos dėstytojas Saulas Zaksas. Anot jo, šių metų konkurso dalyviai buvo pasiruošę itin stipriai, o kiekvienas VU merginų choro atliktas kūrinys stebino tikslumu ir garso laisve.

R. Gelgotienė, žinodama, kad baltarusių chorinė mokykla yra gana stipri, iš anksto ruošė išskirtinius kūrinius. Konkursinėje „Virgo“ programoje dominavo lietuviška muzika – S. Narbutaitės „Vasara“, A. Martinaičio „Tulpės“, B. Balakauskienės „Čiūta čiūtoji“, G. Kalino „Tykus vakaras“ bei „Ave Maria“. Sakralinėje konkurso dalyje merginos atliko lenko P. Janczako „Pater noster“ ir latvio E. Essenvaldo „Benedictus Es“.

„Virgo“ choristės džiaugiasi apdovanojimu ir kviečia į baigiamąjį sezono koncertą. Jis vyks gegužės 28 d. 18 val. VU Šv. Jonų bažnyčioje.

Tarptautinį studentų chorų forumą „Paparac Kvetka“ organizavo Baltarusijos valstybinis universitetas.