77 proc. paauglių net vasarą neįsivaizduoja gyvenimo be išmaniojo telefono

Vyresniųjų klasių moksleiviai aktyviai naudojasi įrenginiais ir mokslo metais, ir per atostogas. Remiantis „Kaspersky Lab“ duomenimis, 73 proc. 14–16 metų paauglių neįsivaizduoja gyvenimo be išmaniojo telefono, o 49 proc. negali be socialinių tinklų.

Be to, daugumą įprastų veiksmų vyresniųjų klasių moksleiviai stengiasi perkelti į skaitmeninį pasaulį. 49 proc. paauglių mieliau ieško pramogų tinkle, tik 13 proc. linkę ieškoti laisvalaikio veiklos ne internete. Kiti vienodai aktyviai ieško informacijos tokiai veiklai tinkle ir už jo ribų.

Paaugliai dažnai laisvalaikiu naudojasi išmaniuoju telefonu: pavyzdžiui, pusė jų (48 proc.) žaidžia žaidimus realiuoju laiku ir klausosi muzikos tinkle (51 proc.). Tik 14 proc. mieliau renkasi paprastus žaidimus ir 17 proc. klausosi tikro garso muzikos arba naudojasi tradiciniais tam skirtais įrenginiais.

Susisiekti su draugais paaugliai vis dažniau renkasi tinklą: 43 proc. mieliau bendrauja internetu ir tik 19 proc. renkasi realius susitikimus ir gyvą bendravimą. Kalbant apie mokslus, ieškodami reikalingos informacijos, 39 proc. paauglių jungiasi prie interneto, tik 21 proc. jos ieško kitur.

Pasitelkę mobiliuosius įrenginius jaunieji naudotojai gali prisijungti prie interneto bet kuriuo paros metu, ir jie nepraleidžia šios progos. Tėvams dėl to neramu. Taigi, beveik pusė suaugusiųjų (48 proc.) pasakojo, kad jų vaikai nesiskiria su telefonu net valgydami, 86 proc. guodėsi, kad paaugliai ima telefoną ir į lovą.