„Facebook“ keis naujienų srautą

Socialinis tinklas „Facebook“ savo tinklaraščio įraše išreiškė susirūpinimą, kad naudotojai praleidžia svarbias naujienas apie tai, ką veikia jų draugai. Dėl šios priežasties „Facebook“ keis naujienų srautą – nuo šiol prioritetas bus skiriamas draugų ir šeimos, o ne žiniasklaidos organizacijų naujienoms.

„Manome, kad dėl šio atnaujinimo kris kai kurių interneto puslapių pasiekiamumas. Jeigu didelę dalį srauto pasiekiate dėl to, kad dalinatės savo turiniu ir draugams šis turinys patinka ir jie jį komentuoja, neigiamas poveikis bus mažesnis, negu tuo atveju, jei visas srautas yra tik per puslapių įrašus“, – sakė „Facebook“ atstovas.

Šie naujienų srauto pakeitimai paveiks naujienų kanalus, kuriems „Facebook“ yra vienas pagrindinių auditorijos pasiekimo šaltinių. Ypač nukentės tie kanalai, kurie įplaukas tiesiogiai uždirba ne iš naudotojų, o iš reklamdavių. Net ir mažiausi naujienų srauto pakeitimai gali turėti milžinišką poveikį žiniasklaidos industrijai ir žmonėms, nes naujienų srautą kas mėnesį mato 1,65 mlrd. žmonių.