Pristatytas išmaniausias pasaulyje dviratis

Bendrovė „Volata Cycles“ teigia pristačiusi išmaniausią pasaulyje dviratį. Jo pagrindą sudaro palengvintas aliuminio rėmas ir platesnė nei įprastiniuose modeliuose anglies pluošto šakė. Tai leidžia įdėti platesnius ratus ir padidinti pravažumą.

Pavaros perjungiamos naudojant ne mechaninę, o elektroninę sistemą „Shimano Alfin“. Pasak gamintojo, tai yra patogu ir reikalauja mažiau pastangų. Ji montuojama ant galinio rato stebulės tam, kad mažiau dėvėtųsi.

„Volata“ turi dvigubą LED sistemą su apšvietimo ir drėgmės jutikliais, kuri nustato oro sąlygas ir pagal jas koreguoja dviračio apšvietimą. Be to, dviratyje ant vairo įmontuotas 2,4 colių LCD ekranas, šalia kurio yra svirtys ir mygtukai, leidžiantys kontroliuoti dviračios sistemas nenukreipiant dėmesio nuo vairavimo.

Be to, kūrėjai siūlo programinę įrangą su daugybe naudingų funkcijų: sporto režimo stebėjimu, navigacija, MP3 grotuvu, taip pat automatiniu pranešimų siuntimu, jei kas nors bandytų pavogti dviratį. „Volata“ pirkėjus turėtų pasiekti kitų metų liepą. Dviratis kainuos 3 499 JAV dolerių.

Pristatomąjį dviračio vaizdo klipą žiūrėkite čia.