Vokietijoje televizija matoma 4K kokybe

Bendrovė „Vodafone Deutschland“ Vokietijoje pradėjo siūlyti interneto naudotojams TV priedėlį, kuris leidžia žiūrėti vaizdo įrašus „Ultra HD“ (4K) kokybe.

Priedėlį pagamino bendrovė „Sagem“. Jis skirtas sparčiojo interneto naudotojams ir nėra privalomai susietas su konkrečiu tinklo operatoriumi. 

„Vodafone“ siūlomas priedėlis leidžia žiūrėti TV programų transliaciją per daugiau nei 20 interneto programų, pvz., „Deezer“, ARTE, „Putpat“ ir kt. Naudotojas gali rinktis žiūrėti vaizdo turinį standartine, HD arba 4K kokybe. Į priedėlį įtaisytas 500 GB kietasis diskas tam, kad TV programas būtų galima įrašyti vėlesnei peržiūrai.

Priedėlis gali būti valdomas per išmanųjį telefoną (su „iOS“/„Android“ operacine sistema) į jį įdiegus „Vodafone TV“ programėlę.

DLNA technologija taip pat leidžia peržiūrėti fotografijas ir vaizdo medžiagą iš naudotojo laikmenos (išmaniojo telefono, išorinio disko).

Kiek kainuos toks priedėlis, kol kas neskelbiama. Žinoma tik tai, kad „IPTV Vodafone“ klientams jis bus išduodamas nemokamai, pasirašant mėnesinį abonementinį mokestį už 10 eurų.