LEU LF tyrėjai laimėjo tarptautinių „Erasmus+“ projektų konkursus

Lietuvos edukologijos universiteto Lituanistikos fakulteto (LEU LF) tyrėjai prof. dr. Dainius Vaitiekūnas ir Vilma Leonavičienė laimėjo tarptautinių Erasmus+ projektų konkursus.

Projektas „Humanitarinių mokslų tyrimų Kambodžoje valdymas ir išplėtojimas“, kurio partneris bus LEU (projekto koordinatorius – LEU LF Lietuvių ir lyginamosios literatūros katedros prof. dr. D. Vaitiekūnas), buvo pateiktas pagal Erasmus+ programą (projektai švietimo ir mokymo srityje, skirsnis „KA2 – Bendradarbiavimas inovacijų ir dalijimosi gerąja patirtimi tikslais“).

Pareiškėjais ir pagrindinis vykdytojas – Nacionalinis rytų kalbų ir kultūrų institutas (Paryžius, Prancūzija). Projekte kaip partneriai taip pat dalyvaus Latvijos universitetas, Universitetinė frankofonijos agentūra (AUF), Tyrimo ir vystymo institutas (IRD), Karališkasis menų ir Pnompenio karališkasis universitetai, Nacionalinis edukacijos institutas (Kambodža), Kambodžos švietimo ministerija, Kambodžos kultūros ir meno ministerija.

Projekto tikslas – reaguoti į ypatingą aukštojo mokslo modernizacijos problemą, stiprinant humanitarinių mokslų tyrimus ir inovacijas, remiantis Europos Sąjungos šalių ryšių su Kambodža plėtra. Kambodžos mokslo institucijoms ir jų partneriams siekiama sudaryti palankias sąlygas vykdyti mokslinius tyrimus nacionaliniu, regioniniu ir tarptautiniu lygiu, kurti ir pateikti mokslinių tyrimų projektus. Numatyti bendri seminarai ir mokymai, aktyvūs akademinio ir administracinio personalo mainai. Projektas bus vykdomas 2017–2019 m.

Antrasis, V. Leonavičienės koordinuojamas, projektas „Teach INC“ (Nr. 2016-1-LT01-KA201-023162) bus finansuojamas pagalErasmus+ programos bendrojo ugdymo antrą pagrindinį veiksmą. Projekto tikslas – suteikti bendrojo ugdymo mokyklų mokytojams įgūdžių ir kompetencijų, padedančių integruoti novatoriškumą ir kūrybiškumą į mokymo veiklas ir tokiu būdu geriau paruošti moksleivius darbo rinkai. Tikslinė grupė – bendrojo ugdymo mokytojai (įskaitant ir būsimus pedagogus).

Planuojama parengti 5 intelektinius produktus: įgūdžių ir kompetencijų aprašą; mokymosi tikslus ir vertinimo metodologiją; programėles, mokymosi platformos turinį ir mokymo medžiagą; programėlę ir mokymosi platformą; integravimo ir plėtros gaires.

Planuojamas rezultatas – interaktyvus įrankis, sujungiantis įvairius išteklius, skirtus novatoriškumui ir kūrybiškumui integruoti į bendrojo ugdymo veiklas. Mokymo(si) vizitai nenumatyti. Iš viso numatoma 18 sklaidos renginių (po 3 kiekvienoje šalyje).