„Knygos per „Penki TV“ kviečia dovanoti knygas

TV laida „Knygos per „Penki TV“, kaip ir kasmet, jungiasi prie Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuojamos akcijos „Knygų Kalėdos“ ir skatina joje dalyvauti visus, kuriems svarbus švietimas.

„Nuo pat pradžių esame su „Knygų Kalėdomis“ ir su kilniomis šios akcijos idėjomis. Knyga kaip dovana niekada nebus menkavertė, nesuprasta, nereikšminga. Tad palaikome ir palaikysime knygų dovanojimo iniciatyvą šalies bibliotekoms. Gerumo, kaip ir knygų, niekada nebus per daug“, – sako knygų laidos vedėja Aina Kirdulienė.

Jau šeštus metus akcijos metu knygas dovanoja šalies gyventojai, bendruomenės, verslo ir visuomeninės organizacijos, leidėjai ir rašytojai, užsienio šalių ambasados. Akcijos esmė – padovanoti knygų tiems, kuriems jų trūksta. Šiemet prie akcijos jau prisijungė 1 270 viešųjų ir 1 500 Lietuvos mokyklų bibliotekų, kurioms stinga knygų.

Norėdami jas paremti, galite knygynuose nupirkti knygų, pažymėtų „Knygų Kalėdų“ lipdukais. Jos bus perduotos bibliotekoms. Akcijos metu Lietuvos bibliotekose taip pat organizuojami įvairūs renginiai, į kuriuos visų pirma kviečiami sunkumus patiriantys žmonės, dienos centrus lankantys vaikai.

Laida „Knygos per „Penki TV“ kūrėjai ne tik aktyviai viešina „Knygų Kalėdų“ renginius ir skatina visus prisijungti, tačiau ir pati remia akciją knygomis. Šiemet laidos vardu nuspręsta bibliotekoms padovanoti knygų „Kalbos, pakeitusios pasaulį“. Į šią knygą surinktos daugelio istorinių asmenybių – karalių, karvedžių, prezidentų ir visuomenės veikėjų – kalbos.

„Šių metų akcijos „Knygų Kalėdos“ tema – knygos, kurios keičia gyvenimą. Tikimės, kad mūsų dovanojamoje knygoje surinktos garsių žmonių mintys pakeis augančios jaunosios kartos požiūrį į gyvenimą, paskatins siekti prasmingų gyvenimo tikslų“, – sako A. Kirdulienė.

Per penkerius akcijos „Knygų Kalėdos“ metus šalies bibliotekoms jau padovanota per 172 tūkst. knygų. Šiųmetė akcija vyksta 2016 m. lapkričio 14–2017 m. sausio 6 dienomis. Daugiau informacijos apie akciją ir knygas rasite www.knygukaledos.lt arba socialinėje paskyroje „Facebook“ @knygukaledos.

Kas antrą antradienį pasirodančią laidą „Knygos per „Penki TV“ galite žiūrėti per „Penki TV“ kanalą („Skynet“ televizijos žiūrovams), regionų televizijose („TV7“, „Marijampolės TV“) ir internete http://www.penki.tv/knygos.