Kvietimas dalyvauti tarptautiniame tyrėjų mobilumo tyrime

Iki sausio 20 dienos akademinę bendruomenę, mokslo politiką formuojančias ir įgyvendinančias institucijas kviečiame dalyvauti tyrime apie Baltijos jūros regiono šalių tyrėjų mobilumą. INTERREG projekte Baltijos mokslo tinklas (Baltic Science Network – BSN) dalyvauja ir tyrimą atlieka Švietimo ir mokslo ministerija ir Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras.

Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Islandijoje, Danijoje, Vokietijoje ir Lenkijoje paskelbtose apklausose prašoma pateikti nuomonę apie dabartinius iššūkius ir galimas priemones skatinti tyrėjų mobilumą.

Tai galimybė visiems, kurie suinteresuoti mokslinių tyrimų kokybe ir mobilumu, pateikti savo nuomonę ir siūlymus. Jie bus panaudoti rengiant galutines rekomendacijas visoms projekte dalyvaujančioms šalims. Siekiama, kad šie siūlymai ir rekomendacijos taptų gairėmis tarptautinių, nacionalinių ir regioninių strateginių planų kūrėjams ir mokslo politikos formuotojams.

Baltijos mokslo tinklas (BSN) yra INTERREG Baltijos jūros regiono programos projektas, kurį koordinuoja Hamburgo (Vokietija) mokslo, tyrimų ir lygių galimybių ministerija kartu su partneriais iš Danijos, Švedijos, Suomijos, Rusijos (Sankt Peterburgo), Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos.

Projekto pagrindinis tikslas – užtikrinti geresnį politikos koordinavimą mokslinių tyrimų, inovacijų ir švietimo srityse Baltijos jūros regione.

Tikimasi, kad projektas sukurs glaudesnį tarpregioninį ir tarpinstitucinį bendradarbiavimą mokslo ir inovacijų srityse, paskatins mokslininkų aktyvesnį dalyvavimą moksliniuose projektuose ir tyrėjų mobilumą, bus inicijuotas naujų finansavimo schemų sukūrimas.

Klausimynas tyrėjams.

Klausimynas mokslo politiką formuojančioms ir įgyvendinančioms institucijoms.