Tarptautinė konferencija „Raštingumas skaitmeniniame amžiuje“

Sausio 20 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Gedimino pr. 51, Vilnius) vyks tarptautinė konferencija „Raštingumas skaitmeniniame amžiuje“. Ši konferencija skirta pedagogams, bibliotekininkams, skaitymo skatinimo specialistams. Konferencijos tikslas – profesionalų, tarptautiniu lygiu pripažintų mokslininkų, tyrėjų, mokytojų iš Europos šalių ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) diskusija apie raštingumą šiandien – galimybė apsikeisti idėjomis, pasidalyti geraisiais pavyzdžiais ir patirtimi bei įvairių raštingumo tyrimų rezultatais.

Konferenciją organizuoja Skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacija, bendradarbiaudama su Nacionaline biblioteka, Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Šiuolaikinių didaktikų centru, Suomijos ambasada, Airijos ambasada, Tarptautinės plėtros Europoje komitetu (International Development in Europe Committee), Europos raštingumo asociacijų federacija (Federation of European Literacy Associations) ir Tarptautine raštingumo asociacija (International Literacy Association).

Konferenciją sudarys plenarinė sesija, penkios paralelinės sesijos, baigiamasis pranešimas ir ilgoji pertrauka, skirta stendiniams pranešimams. Vieną iš dvylikos stendinių pranešimų „Knygų klubai ir literatūriniai protmūšiai“ pristatys Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus vadovė-direktoriaus pavaduotoja Inga Mitunevičiūtė ir vyriausioji tyrėja Eglė Baliutavičiūtė.

Baigiamąjį pranešimą skaitys George’o Masono universiteto (JAV) literatūros profesorius dr. Williamas G. Brozo, kuris savo veiklą skiria berniukų ir vyrų raštingumo pokyčių stebėjimams, o tyrimų rezultatus taiko savo darbo praktikoje.

Renginio programa ›