Aukštųjų mokyklų tinklo pertvarka leis efektyviau panaudoti mokslui ir studijoms skiriamas lėšas

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė susitiko su Lietuvos studentų sąjungos tarybos atstovais. Susitikime aptarti aukštųjų mokyklų tinklo konsolidavimo, stipendijų, bendrabučių ir kiti studentams rūpintys klausimai.

Ministrė J. Petrauskienė pabrėžė, kad daugelį studentams rūpimų klausimų leis išspręsti šiuo metu Vyriausybės inicijuojama aukštųjų mokyklų tinklo pertvarka. „Vykdant aukštųjų mokyklų tinklo konsolidaciją labai svarbus studentų balsas. Esame dėkingi, kad palaikote tinklo pertvarkos idėją, juk tai svarbus žingsnis siekiant pagrindinio tikslo – stiprinti studijų ir mokslo kokybę“, – sakė ministrė.

„Aukštųjų mokyklų tinklo pertvarka leis efektyviau panaudoti mokslui ir studijoms skiriamas lėšas“,  – pažymėjo ministrė J. Petrauskienė.

Pasak švietimo ir mokslo ministrės, 2017-ieji yra pereinamieji metai. Per juos modeliuojamos nemokamos bakalauro studijos, prie kurių numatoma pereiti 2018 m.

Kaip pabrėžė ministrė J. Petrauskienė, konsolidavus aukštųjų mokyklų tinklą nemažinant studijoms ir mokslui skiriamas lėšas atsiras galimybė didinti paramą studentams, kad jie galėtų pagrindinį dėmesį skirti studijoms, o ne darbui. Ministrė pakvietė studentus teikti kompleksinius pasiūlymus dėl paramos studentams keitimo bei toliau aktyviai dalyvauti bendrame darbe siekiant kokybiško ir prieinamo aukštojo mokslo Lietuvoje.

Šiuo metu laukiama vizijų iš socialinių dalininkų dėl aukštųjų mokyklų tinklo pertvarkos. „Gavusi siūlymus, valstybė juos įvertins ir investuos į tas sinergijas, kurios kuria didžiausią pridėtinę vertę“, – sakė ministrė J. Petrauskienė.