Bankai kviečia į finansinio švietimo renginius

Kovo 27 d. prasideda jau tradicine tapusi Europos pinigų savaitė, kurios tikslas – stiprinti finansinio raštingumo žinias, gerinti bei populiarinti finansinį švietimą ypač tarp vaikų ir jaunuolių. Prie jos aktyviai prisijungia ir Lietuvoje veikiantys bankai, kviečiantys į įdomius, įtraukiančius renginius bei iniciatyvas.

„Europos tyrimų institucijų išvados rodo, kad žmogaus gerovė bene penkiasdešimt procentų priklauso nuo finansinių žinių bei įgūdžių turėjimo. Maža to, finansiniai vaikų ir jaunuolių gebėjimai veikia net, atrodytų, su finansais nesusijusias sritis, pavyzdžiui, akademinius pasiekimus ar psichologinę sveikatą. Žinoma, kartu būtini ir atitinkami praktiniai įgūdžiai. Visų pirma, vaikai jų turėtų gauti šeimoje. Tik, deja, tėvų, kurie galėtų perteikti tinkamų finansinių žinių ir padėtų formuoti atitinkamus įgūdžius, yra ne taip jau ir daug. Todėl turime ypač svarbią užduotį – kartu su visuomene, verslu, valdžios atstovais ieškoti būdų, kaip tą spragą užpildyti. Ne mažiau reikšminga, jog šiuolaikiniame amžiuje tos žinios neatsiejamos nuo skaitmeninio raštingumo“, – pažymi Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas.

Europos pinigų savaitė – tinkama proga dar kartą priminti ir atkreipti dėmesį į finansinio raštingumo svarbą bei reikšmę. LBA nariai kviečia vaikus bei jaunuolius aktyviai registruotis ir dalyvauti:

Europos pinigų savaitė šiemet minima kovo 27–31 dienomis.